Naslovna Društvo Dušan Stojković među najboljim rukometnim sudijama sveta

Dušan Stojković među najboljim rukometnim sudijama sveta

0
PODELI

Gradski Portal 018 – 14.12.2016

Dušan Stojković, rukometni sudija, nalazi se u opticaju za najbolji sudijski par sveta 2016. godine. Za ovog Nišliju upravo tim povodom je i organizovan doček u Gradskoj kući od 11 časova, gde se pričalo o njegovom radu, ali i ovom velikom priznanju. Dušan je trenutno na trećem mestu, ali glasanje traje do večeras u ponoć i njegovo bodovno stanje se može promeniti.

Na samom početku obratio se većnik za omladinu i sport, Branislav Kačar, koji je rekao da je Grad Niš prepoznao potencijal Dušana i da će mu uvek izaći u susret.

„Pre svega smo ponosni što je naš Nišlija izabran u 6 najboljih parova ispred Svetske rukometne federacije, ovim putem mu čestitamo i na dalje ćemo mu maksimalno izlaziti u susret i pomagati u budućem radu. Grad je ponosan na njega“ – rekao je većnik za omladinu i sport, Branislav Kačar.

Dušanova rukomenta karijera traje od 1995. godine, od 2006. internacionalna karijera. Sudio je do sada 3 Evropska i 3 Svetska prvenstva, Olimpijske igre u Londonu, 2 finala Lige šampiona i to kao najmlađi u svetu rukometa sa 32 godine, finale Svetskog kupa, polufinale Olimpijskih igara, kao i mnoge druge važne utakmice.

„Svetska rukometna federacija svake godine bira najboljeg trenera, igrača, igračicu sveta, od ove godine i najbolji sudijski par na svetu. Eksperti su odredili 6 sudijskih parova, koji će ući u krug za najboljeg na svetu. Mi smo trenutno po glasovima 3 sudijski par na svetu, što je zaista za mene veliki uspeh, za naš Rukometni savez, ali i naš Grad“ – rekao je Dušan Stojković.

Dušan Stojković po struci je doktor medicine, ima 37 godina, veoma kratko je igrao rukomet, zbog povrede je prestao i već sa 16 godina počinje sudi. Po zakonu je dozvoljeno da se sudi tek sa 18 godina, ali kako Dušan kaže do 18 godine bio je „potrčko“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde