Naslovna Društvo Predavanje o tretmanu otpadnih voda

Predavanje o tretmanu otpadnih voda

252
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 17.11.2016

Srednjoškolci će sutra od 12 sati i 30 minuta moći da u EU info kutku prisustvuju jedinstvenom predavanju o tretmanu otpadnih voda i iskustvima EU.

O ovoj temi govoriće profesori Građevinsko-arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Nišu doc.dr Borislava Blagojević, i prof. dr Ljiljana Vasilevska, koje su i direktorice letnjeg akademskog kursa „Urban Living with Water“ INNES instituta u Beču, kao i Nenad Milenković, izvršni inženjer sektora planiranja okruga Fingal u Dablinu, Republika Irska.

Poglavlje 27, o kome će se biti razgovora, govori o tome da se životna sredina i klimatske promene, smatraju jednim od najzahtevnijih za Srbiju u procesu EU integracija, u okviru predavanja koje je prilagođeno srednjoškolcima, biće predstavljeni zanimljivi aspekti, mogućnosti, načini, trendovi i ograničenja u postupanju i rešavanju problema atmosferskih otpadnih voda i otpadnih voda u poljoprivrednoj proizvodnji – stočarstvu, koji se tiču studijskih i nastavnih programa, a čije se osnovne postavke izučavaju na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Nišu.

Na predavanju će se govoriti i o klimatskim promenama i upravljanju vodama u gradovima, integrisanju ciljeva urbanističkog planiranja i projektovanja, kao i o industrijskim otpadnim vodama u poljoprivrednoj – stočarskoj proizvodnji.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde