Naslovna Ekonomija Niška Toplana će isključiti sve koji su podneli zahtev

Niška Toplana će isključiti sve koji su podneli zahtev

341
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 02.09.2016

Jutros smo preduzeli mere da radnike koji nam dolaze s odmora maksimalno izvučemo s objekata koji se pripremaju za grejanje nauštrb priprema, pa ćemo se radno angažovati malo duže . Sada ćemo da pojačamo ekipe koje rade na isključenjima tako da će pre početka grejne sezone apsolutno svi zahtevi biti realizovani – kazao je Zoran Stojanović.

Kako je objasnio, gradskim odlukama je regulisano da samo Toplana može da isključi korisnike sa mreže. Zbog velikog broja zahteva su, dodaje, putem male nabavke angažovali firmu koja je isključivala korisnike. Sada, međutim, takva opcija više ne postoji. Korisnici ne treba da snose troškove isključenja prema gradskoj Odluci. Ako bi angažovali neko drugo lice da ih isklljuči mogli bi da dođemo u situaciju da od nas traže nadoknadu tih torškova – objašnjava.

Do kraja avgusta je privremenu obustavu isporuke toplotne enrgije zahtevalo je 277 korisnika, a trajno isključenje sa mreže 7 korisnika. Do sada je, dodaje, bilo ukupno 1.738 zahteva za isključenje daljinskog grejanja, a 44 korisnika su, posle obustave, tražili da se opet priključe na mrežu.

Prema rečima direktora Toplane, ukoliko se realizuju svi zahtevi za obustavu isporuke energije, a ti korisnici počnu da se greju na struju, biće ugrožen elektroenergetski sistem. Od Elektrodistribucije su, kaže, dobili upozorenje da će 11 trafo-stanica biti ugroženo ukoliko se svi zahtevi za isključenjem realizuju.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde