Naslovna Društvo Darko Bulatović : Grejanje ne poskupljuje!

Darko Bulatović : Grejanje ne poskupljuje!

323
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 11.08.2016

Nikakvog poskupljenja grejanja neće biti. To u izjavi za Bum Radio 018 rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović koji tako stavlja tačku na sve spekulacije u medijima da će grejanje poskupeti od 20 do čak 60 odsto. U Gradskoj toplani nisu želeli da komentarišu o navodnim zahtevima za poskupljenje grejanja.

Niti ja, niti Gradsko veće nećemo dozvoliti da grejanje u ovom trenutku poskupi, ko god to tražio, bilo Nadzorni odbor, bilo direktor Toplane,kaže Bulatović.

Tako je stavljena tačka na polemiku koju je u javnosti započela izjava v.d.direktora Toplane Zorana Stojanovića da ovo javno preduzeće traži povećanje cene za dvadesetak odsto. Sve se desilo samo petanestak dana nakon što je Gradsko veće odobrilo pojeftinjenje grejanje zbog pada cene energenata, doduše za mart mesec. Zato i ne čudi ogorčenje gradjana koji su čitave prošle godine protestovali zbog previsokih računa za daljinsko grejanje.

Iz Toplane nema odgovora na pitanje odakle odjednom u sred leta zahtev za poskupljenje grejanja i na osnovu čega je izračunato da to mora da bude skoro 40 odsto, kako tvrde mediji pozivajući se na Udruženje skupštine stanara.

U Nadzornom odboru jedino kažu da nije u pitanju poskupljenje od 40 odsto, već duplo manje. Ali ne žele da pričaju o tome, i upućuju nas na v.d. direktora Toplane Zorana Stojanovića, čiji je, kažu i predlog da grejanje poskupi. Stojanović se medjutim ne javlja na telefon, a slušalicu ne diže ni PR ovog komunalnog preduzeća.

Gradonačelnik Niša medjutim kaže da neće dozvoliti da građani iz svog džepa rešavju finansijske probleme Toplane.

Veliki su problemi koji datiraju dugi niz godina i mi ćemo učiniti sve da ih rešimo, ali ponavljam još jednom ne kroz poskupljenje grejanja, kaže Darko Bulatović.Na cenu daljinskog grejanje najviše utiče promena cene energenata, pre svega cene gasa.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde