Naslovna Društvo Toplana traži veću cenu grejanja

Toplana traži veću cenu grejanja

364
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 05.08.2016

Na sednici Nadzornog odbora JKP “Gradska Toplana” odlučeno je da se od Gradskog veća zatraži poskupljenje grejanja od minimum 20 procenta, uz obrazloženje da je to neophodno za normalno funkcionisanje preduzeća koje je u”dubiozi od skoro 2, 5 milijarde dinara”. Iz Udruženja predsednika skupština stanara (UPSS) poručuju “ako bude nove cene grejanja, izvodimo narod na ulicu”.

“Detaljnom analizom poslovanja utvrdili smo da ima prostora za povećanje i to minimum za petinu sadašnje cene, jer je to neophodno kako bi mogli da funkcionišemo normalno. Cena gasa je ista za sve toplane i nema osnova po kojoj bi Niš imao niže cene u odnosu na ostatak Srbije”, istakao je Zoran Stojanović, v.d. direktora Toplane na sednici Nadzornog odbora koja je održana juče.

Na sajtu niške Toplane mogu se naći i uporedne cene grejanja u gradovima u Srbiji, cene u tabelama su bez poreza, a naveden je obračun iz aprila 2016. godine.

uporedne ccene

Stojanović je najavio i niz drugih promena, kao i da će novom Gradskom veću predložiti da se iduće grejne sezone obračun cene grejanja vrši po utrošku, a ne po kvadraturi stana, opravdavajući ovu odluku time da svaka podstanica ima kalorimetar koji precizno meri utrošak energenata. Ukupni kapacitet ovog javnog preduzeća je 254 MW, što uključuje tri Toplane i jedanaest kotlarnica.

 

13876421_1139951982732620_8572321560998606189_n

U vezi jučerašnje sednice Nadzornog odbora JKP “Gradska Toplana” na koju nije pozvan njihov predstavnik, danas se saopštenjem oglasilo i Udruženje predsednika skupština stanara i vlasnika stambenih zgrada Niš (UPSS). Oni napominju da već duže vreme traže “praznu stolicu” u Nadzornom odboru.

”Ovaj gest razumemo kao jednu od posledica povratka poslovodstva JKP Gradska toplana (uz saglasnost lokalne samouprave) staroj i štetnoj poslovnoj politici protiv koje su građani Niša demonstrirali godinu dana”, naveli su u saopštenju.

Zoran Stojanović, v.d. direktora je JP „Gradska Toplana“ je na jučerašnjoj sednici Nadzornog odbora izneo podatak da ovo preduzeće ima dubiozu od gotovo 2,5 milijarde dinara po raznim osnovama.

Od te sume, dug prema snabdevaču Toplane, “Jugoros- gasu”, iznosi preko 700 miliona, a dug korisnika grejanja u Nišu je oko 1, 5 milijarde dinara.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde