Naslovna Društvo Darko Bulatović: Grejanje neće da poskupi

Darko Bulatović: Grejanje neće da poskupi

538
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 05.08.2016

Gradsko veće će odbiti predlog Toplane za poskupljenjem grejanja, tvrdi gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Poskupljenje samo ako poskupe gas i mazut.

Nakon što je v. d. direktora Gradske toplane najavio da će to preduzeće za 20 posto povećati cenu grejanja, mada takav predlog još nije zvanično upućen Gradskom veću, gradonačelnik je isključio svaku mogućnost za poskupljenje.

Takav predlog nećemo prihvatiti jer nije u interesu građana i Grada. Prethodno bi sva ta gospoda trebalo da iscrpi sve mogućnosti koje imaju na raspolaganju pa da vidimo šta su učinili da javna preduzeća posluju sa uspehom, da realizuju programe svog poslovanja i da smanje višak zaposlenih koji se stvarao godinama unazad –  rekao  je gradonačelnik Darko Bulatović.

Bulatović je i oštro kritikovao to što menadžment Toplane traži povećanje cene grejanja iako nisu poskupeli energenti i njihovo pravdanje tvrdnjom da bi time pokrili ranije dugove.

Nama nisu neophodni direktori koji će prevazilaziti probleme u preduzećima kroz poskupljenja. Nama trebaju ljudi koji će omogućiti da sistemi funkcionišu bez novih nameta ili povećanja postojećih – rekao je Bulatović.

Inače, po važećim propisima menadžment Toplane može samoinicijativno da poveća cenu grejanja i počne da naplaćuje po novim cenama i pre nego što to odobri Gradsko veće. Međutim, ukoliko Veće ne odobri poskupljenje, Toplana će biti u obavezi da građanima vrati novac kroz umanjenje narednih računa.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde