Naslovna Društvo Nikolić i Vučić čestitali Vaskrs patrijarhu i svim vernicima

Nikolić i Vučić čestitali Vaskrs patrijarhu i svim vernicima

252
0
PODELI

Gradski Portal 018 – 01.05.2016

Pvodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić uputio je danas čestitku patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve, kao i svim vernicima koji proslavljaju ovaj praznik.
U čestitki predsednika Republike se ističe:

„U prazničnim danima u kojima slavimo vaskrsenje Isusovo, neka naše molitve budu posvećene miru, zdravlju i napretku naših porodica.

Setimo se i prijatelja, slabih i ugroženih, naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji i usmerimo naše misli napretku zajedničke nam otadžbine Srbije, kao i dobrobiti svakog čoveka, bez obzira na versku pripadnost.

Neka snaga naše zemlje bude u našoj slozi, razumevanju i ljubavi”, poručio je Nikolić u čestitki, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Vučić čestitao Vaskrs patrijarhu Irineju

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas najveći hrišćanski praznik Vaskrs njegovoj Svetosti Arhiepiskopu pećkom, Mitropolitu beogradsko-karlovačkom Patrijarhu srpskom gospodinu Irineju.

U čestitki se navodi:

„Vaša Svetosti,

Vama, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima sa velikom radošću čestitam Praznik nad praznicima Vaskrs Sina Božijega.

Radujući se pobedi Života nad smrću, želim da nas radost Vaskrsa večno krepi i osnažuje, kako bismo mogli uvek da damo pravi odgovor na sva iskušenja koja se postavljaju pred našom državom i narodom, dostojno svedočeći Hristovu Istinu.

Čestitajući Vam najveći hrišćanski praznik, želim da Vas Pobednik smrti snaži na odgovornoj dužnosti Prvojerarha Srpske pravoslavne crkve, na radost i dobrobit naše Otadžbine i svih ljudi dobre volje.

Hristos voskrese!

Na mnogaja ljeta Svjatjejši Vladiko!”, kaže se u čestitki premijera Vučića, saopštila je Kacelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde