Naslovna Društvo Otvorena Klinika za kardiohirurgiju

Otvorena Klinika za kardiohirurgiju

165
0
PODELI

Građani sa Juga Srbije na kardiohiruške i vaskularne intervencije, kao i transplantacije organa više neće morati da čekaju kao do sada, a biće operisani u jednoj od najsavremnijih klinika na Balkanu. U Nišu je otvorena Klinika za kardiohirurgiju.

Nova klinika za kardiohirurgiju i transplatologiju u Nišu će već od prekosutra početi da prima pacijente, a liste čekanja na interventne procedure i zračenje smanjiće se do kraja godine, najavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar
Ova klinika jedna je od najbolje opremljenih na Balkanu, a gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić, i direktor Kliničkog centra, prof. dr Zoran Radovanović složili su se da je postojanje ovakve klinike na koridiorima 10 i 11 od velike važnosti.
Otvaranju klinike prisustvovao je i američki ambasador Majkl Kirbi. Kako je rekao u Klinici za kardiohirurgiju vidi najbolju kombinaciju znanja, stručnosti lekara i prostora u kome ta znanja mogu da se primene
Podsećamo, veći deo sredstava za izgradnju klinike obezbedila je Država, jedan deo Grad, a preko 400 hiljada evra obezbedili su donatori. Klinika za kardiohirurgiju počela je da se gradi 2010. godine i ima 2.500 kvadratnih metara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde