Naslovna Ekonomija Investicije, štednja i jačanje proizvodnje za izlazak iz ekonomske krize

Investicije, štednja i jačanje proizvodnje za izlazak iz ekonomske krize

0
PODELI

Nove investicije, optimalna štednja koja ne sme biti previše oštra i jačanje sektora privrede i proizvodnje najbolji su načini da Srbija izađe iz ekonomske krize. Ovo su zakljičili stručnjaci iz oblasti ekonomije na međunarodnom skupu koji je održan na ekonomskom fakultetu.

Jaka i stabilna privreda jedini je put da Srbija izađe iz krize, rečeno je na međunarodnom naučnom skupu na Ekonomskom fakultetu. Jačanjem privrede jača se i izvoz, smanjuje se uvoz i otvaraju se nova radna mesta, rekao je za Nišku televiziju viceguverner Narodne banke Srbije Veselin Pješčić.

Dekan Ekonomskog fakulteta Zoran Aranđelović posebno je istakao da sa merama štednje treba biti oprezan, jer ukoliko štednja nije optimalna smanjuje se tražnja koja pospešuje proizvodnju i tako se upada u začarani krug krize.

Kada se govori o trenutnom ekonomskom stanju Srbije, na konferenciji je istaknuto da je Narodna banka Srbije likvidna i da može da pruži neophodne usluge građanima i privredi. Takođe je poručeno da se teži održavanju niske stabilne inflacije, jer je to najvažniji preduslov za održivi privredni rast.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde