Naslovna Sve vesti Niš GO Crveni krst pristupa hiperdezinfekciji seoskih vodovoda

GO Crveni krst pristupa hiperdezinfekciji seoskih vodovoda

0
PODELI

U pet sela gradske opštine Crveni krst uskoro će biti izvršena hiperdezinfekcija vodovoda, jer su skorašnje analize pokazale da kvalitet vode nije zadovoljavajući, kaže predsednik ove opštine Miroslav Milutinović. Ipak, nadležni ističu da je voda hemijski ispravna i da zdravlje ljudi nije ugroženo.

Jedna od obaveza lokalne samouprave je da se brine o kvalitetu vode na svom području, kaže predsednik Milutinović. Zbog toga je gradska opština Crveni krst nedavno potpisala ugovor sa Institutom za javne zdravlje koji je nakon kontrole utvrdio da voda nije bakteriološki ispravna u selima Hum, Rujnik, Leskvik, Kravlje i Paljina, pa je odlučeno da se pristupi hiperdezinfekciji.

Ipak, nadležni ističu da voda nije hemijski neispravna što bi zahtevalo da je sanitarna inspekcija zabrani za piće. Međutim, potrebno je da se preduzmu ozbiljnije mere kada je reč o održavanju ovih vodovoda, dodaje Milutinović koji ističe da će opština finansirati sve radove.

Za hiperdezinfekciju i analize opština Crveni krst će izdvojiti oko 176 000 dinara. Celokupan proces oko dezinfekcije će, kako je najavljeno, biti završen veoma brzo, dok će se u narednoj fazi nastaviti monitoring ovih vodovoda.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde