Naslovna Sve vesti Niš Konstatovane ostavke – Vasiljević: Nisam u sukobu interesa

Konstatovane ostavke – Vasiljević: Nisam u sukobu interesa

0
PODELI

Odbornici su danas konstatovali i ostavku gradskog većnika Predraga Savica, a ko će doći na njegovo mesto tek ce biti odlučeno. Promena je bilo i u samom parlamentu: predsednik Skupštine Gradske opštine Pantelej Bratimir Vasiljević, inače kadar SNS-a, postao je danas i odbornik, što mu je treća funkcija. Vasiljević je imenovan zahvaljujući ostavci koju je na odborničko mesto u Skupštini grada dala Ljubica Mrdaković – Todorović – iz iste partije. 

Danas je i troje odbornika – iz SNS-a, URS-a i PUPS-a, napustilo svoje odborničke grupe i oformilo grupu ,,Pokret socijalista“.

Nakon ostavke Ljubice Mrdaković Todorović, njeno mesto u niškom parlamentu preuzeo je prvi naredni kandidat sa izborne liste SNS-a – Bratimir Vasiljević, koji je i narodni poslanik i predsednik Skupštine opštine Pantelej. Novinarima u Skupštini Vasiljević je potvrdio da je ovo njemu treća javna funkcija, uz pojašnjenje da mesto gradskog odbornika ne spada u korpus funkcija koje jedna drugoj stvaraju sukob interesa. Dodaje da je ponudio ostavku na mesto predsednika opštinske skupštine, ali ona, kako sam kaže, još nije usvojena.

Vasiljević je rekao da ima i napismeno od strane Agencije za borbu protiv korupcije da nije u sukobu interesa, a njihovu ocenu ce ako treba zatraziti i posle današnjeg dobijanja još jedne.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde