Naslovna Sve vesti Niš Saradnja GO Pantelej sa slovenačkim opštinama

Saradnja GO Pantelej sa slovenačkim opštinama

0
PODELI

Delegacije slovenačkih opština Novo Mesto i Črnomelj posetile su gradsku opštinu Pantelej kako bi dogvorili buduću privrednu saradnju, a povod je desetogodišnjica udruženja Slovenačke kulturne zajednice u Nišu France Prešeren.Moguća je saradnja između malih i srednjih preduzeća sa ovim opštinama, rekao je predsednik opštine Pantelej Srđan Savić.

Mala i srednja preduzeća iz opštine Pantelej mogla bi da sarađuju sa firmama iz slovenačkih opština Novo Mesto i Črnomelj, zaključio je predsednik Panteleja Srđan Savić prilikom posete delegacija iz Slovenije. Kako je istakao, saradnja je već ostvarena u kulturi i sportu, zahvaljujući udruženju slovenaca France Prešeren koje već 10 godina postoji u Nišu. Monografiju “Stradanje Slovenaca u 2. svetskom ratu” udruženje je prezentovalo u Novom Mestu upravo uz pomoć GO Pantelej, a prilikom naredne posete planiraju konkretne dogovore koji će unaprediti privredu, ističe Savić.

U GO Pantelej već imaju pozitivna iskustva u saradnji sa opštinama Pale u Republici Srpskoj i Elektrostalj u Moskovskoj oblasti, a takav model, kažu, žele da prenesu i na slovenačke opštine.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde