Naslovna Ekonomija Do kraja godine duplo manje direktora u EPS-u

Do kraja godine duplo manje direktora u EPS-u

0
PODELI

Do kraja godine Elektroprivreda Srbije imaće duplo manje direktora jer se ukida 13 direkcija i skoro duplo smanjuje broj sektora ovog preduzeća. Bez posla će ostati i mnogo radnika koji ne rade na proizvodnji, distribuciji i održavanju mreže, rekao je direktor EPSa Aleksandar Obradović.

Od 1. novembra počinje proces korporativizacije u Elektroprivredi Srbije. Biće ukinuto svih 13 direkcija, a od postojećih 60 sektora, ostaće ih 33. Tako će bez direktorske fotelje ostati 300 ljudi. reorganizacija će, međutim, bez posla ostaviti i druge radnike, kaže direktor Jugoistoka Darko Bulatović.

Ova reorganizacija će Elektroprivredi uštedeti 36 miliona evra godišnje, ocenili su u Ministarstvu energetike. Bulatović kaže da je ovakva politika EPS-a opravdana.

U EPS-u očekuju da najveće uštede budu ostvarene centralizacijom javnih nabavki, kao i time što će umesto na 14 mesta posao obavljati na jednom mestu i po jedinstvenoj proceduri. Očekuje se da nosilac posla korporativizacije i racionalizacije bude nedavno postavljeni direktor Aleksandar Obradović.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde