Naslovna Društvo Sve je spremno za početak šestog ICT Foruma

Sve je spremno za početak šestog ICT Foruma

0
PODELI

Od 14. do 16.oktobra Niš će biti domaćin šestog međunarodnog skupa u oblasti informaciono-komunakcionih tehnologija. Biće predstavljena dostignuća domaćih i stranih preduzeća, institucija i službi. Očekuje se dolazak preko 100 autora iz 11 zemalja.

Profesionalci, naučnici i eksperti, moći će u o okviru ICT Foruma, da razmene ideje i rezultate istrazivanja koji su povezani sa skoro svim oblastima ljudskog delovanja kao što su zaštita životne okoline, delovanje u vanrednim situacijama, biomedicinsko inženjerstvo. U toku tri dana biće predstavljeno više od 50 radova elitnih stručnjaka iz poznatih svetskih kompanija i naučnih institucija.

Pored najnovijih dostignuća u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, teme konferencije biće i prikupljanje podataka o zastupljenosti žena u ovoj oblasti. Planirani su i drugi propratni događaji.

Srpska preduzeća iz relativno nepoznate grane kao što su informaciono-komunikacione tehnologije, godišnje izvezu proizvode vredne preko 250 miliona dolara. I dok se s jedne strane predviđa da če do 2020. Srbiji u ovom najperspektivnijem sektoru faliti oko 50.000 profesionalaca, s druge strane u domaćim Osnovnim školama se ukidaju predmeti iz ove oblasti.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde