Naslovna Društvo Policija ispituje pokušaj otimce dece ispred škole u Nišu!

Policija ispituje pokušaj otimce dece ispred škole u Nišu!

0
PODELI

Niška policija potvrdila je prijavu škole da su dva muškarca ispred škole Kole Rašić deci nudili slatkiše i pokušali da ih uvuku u vozilo i da je pokrenuta istraga, a navode i da nema razloga za paniku ili strah, jer su škole sa okolinom, dobro pokrivene policajcima

Dvojica, za sada nepoznatih muškaraca u automobilu u dva navrata su osnovcima škole “Kole Rašić” u Nišu nudili slatkiše i vožnju do kuće i slučaj je prijavljen i policija radi na njegovom rasvetljavanju. Prema rečima direktora škole Saše Tončeva, u oba slučaja koja su se dogodila u razmaku od nekoliko dana, “sumnjiva lica” su zaustavljala auto u blizni škole i obraćali se devojčicama koje idu u treći i četvrti razred, nudeći im slatkiše i vožnju.

 

“Prvi put se to desilo pre nedelju dana, za vreme velikog odmora, u blizini škole. Kako je učenica ispričala učiteljici, nepoznati muškarci su stali kolima pored nje, i ponudili joj da je povezu pošto je padala kiša, i rekli da će joj dati čokoladicu”, rekao je Tončev.

 

Devojčica je, kako je naveo, učiteljici ispričala da je samo produžila dalje i vratila se u školu. On je rekao da je u školi koja ima video nadzor i policajca, povećan oprez i da se razgovaralo sa decom o tome, ali da je nakon drugog prijavljenog slučaja, koji se dogodio pod sličnim okolnostima, škola odlučila da slučaj prijavi policiji.

“Kada je druga devojčica, kojoj se oko podneva, dok je išla ka školi dogodila ista neprijatnost, mi smo odmah obavestili nadležne organe. Ispitali smo prvo da se te dve devojčice možda nisu dogovorile da ponove priču, znate deca su to, ali kada smo utvrdili da se one čak i ne poznaju shvatili smo da nije reč ni o kakvoj šali”, rekao je Tončev.

I u tom slučaju, prema tvrdnji druge devojčice, dvojica muškaraca u autu, koji odgovaraju opisu iz prethodnog slučaja, su imali isti pristup, nakon čega je devojčica utrčala u ulaz kod nepoznatih ljudi, i kontaktirala roditelje.

U niškoj policiji potvdili su da su primili prijavu iz škole i da su odmah izašli na teren i ispitali okolnosti. Ističu da policijski službenici intenzivno rade na utvrđivanju činjenica i rasvetljavanju okolnosti, i navode da nema razloga za paniku ili strah, jer su škole sa okolinom, dobro pokrivene njihovim službenicima.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde