Naslovna Ekonomija Nacionalna strategija za mlade i trogodišni Akcioni plan

Nacionalna strategija za mlade i trogodišni Akcioni plan

0
PODELI

Smanjenje nezaposlenosti, bolje obrazovanje, zdravlje i bezbednost srpske omladine deo su Nacionalne strategije za mlade koja će vaziti do 2025 godine, rekao je na raspravi o ovom nacrtnom dokumentu u Nišu, državni sekretar Nenad Borovčanin. Vlada Srbije bi ovu Strategiju trebalo da usvoji do kraja godine a njena realizacija zavisiće od lokalnih i akcionih planova koji se uporedo pripremaju u svim gradovima.

Nacionalna strategija za mlade i trogodišni Akcioni plan za njeno sprovođenje ističu krajem godine. Zbog toga je Ministarstvo omladine i sporta počelo izradu nove  Strategije koja će važiti narednih 10 godina. Prioriteti ovog dokumenta iskazani su u osam oblasti a odnose se na razvijanje potencijala mladih u našoj zemlji, kaže državni sekretar Nenad Borovčanin.

Pored zapošljavanja mladih, Nacionlna strategija obuhvataće i mere za bolje obrazovanje, razvijanje potencijala mladih kao i zdravlje i bezbednost srpske omladine. Realizacija svih ciljeva zavisiće od primene lokalnih strategija. Grad Niš je pripremio svoju Strategiju za mlade, kaže gradski većnik Milan Pešić.

O Nacionlnoj strategiji mladi od 15 do 30 godina govoriće u 14 gradova Srbije do 20. oktobra. Posle toga njihovi predlozi biće uključeni u novi radni Nacrt. Tokom novembra biće organizovane javne rasprave, dok bi do kraja godine Vlada trebalo da usvoji ovaj dokument.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde