Naslovna Društvo Počela 16. naučno stručna konferencija o železnici REILKON 14  

Počela 16. naučno stručna konferencija o železnici REILKON 14  

0
PODELI

Železnica Srbije ima punu podršku Vlade kao i stručnih fakulteta. Zato će pruge u narednom periodu biti modernizovane, rekao je za Gradski Portal 018  dekan mašinskog fakulteta prof. dr Vlastimir Nikolić. Ova visokoškolska ustanova je danas domaćin 16. naučno stručne konferencije o železnici REILKON 14. 

Vrata mašinskog fakulteta su otvorena za stručnjake iz mnogih zemalja koji će predstavljati svoje projekte i istraživanja na temu železnica. Ovakvo okupljanje organizuje se 16.put, i predstavlja najveću naučno stručnu konferenciju u ovoj oblasti. Skupovi sa ovom tematikom na kojima se obznanjuju nove ideje i uspostavlja saradnja sa kompanijama i stručnjacima, srpske pruge mogu dovesti na viši nivo razvijenosti, kažu sa mašinskog fakulteta.

Iz Železnica Srbije kažu da su mladi stručnjaci, kakve stvara upravo mašinski fakultet u Nišu ono što je potrebno za poboljšanje njihovog rada.

Različite aspekte železnice na ovom skupu obrađivaće stručnjaci iz Amerike, Austrije, Nemačke Bugarske, Slovačke i mnogih drugih zemalja, a njen osnovni cilj još od 1984. kada je prvi put održana je razvoj železničkog saobraćaja.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde