Naslovna Ekonomija Perišić: Grad širi industrijske zone

Perišić: Grad širi industrijske zone

0
PODELI

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić najavio je da će Grad u narednom periodu strateški nastaviti da širi industrijske zone, kako bi se potencijalnim investitorima ponudili odgovarajuće zemljište i infrastrukturu. U ovom trenutku Grad nema mnogo toga da ponudi zbog čega su neophodna ulaganja u ovu oblast.

Nakon što je krajem 2012. godine poništen ugovor sa kompanijom „Italnis“, jer investitor nije ispunio svoje obaveze, Niš je ostao bez turističkog kompleksa sa akva parkom koji je trebalo da se gradi na Loznom kalemu kod Niške banje. To znači da Grad na toj lokaciji raspolaže sa 10 hektara zemljišta na kome bi mogla da se izgradi fabrika lake industrije. Međutim, pored te, jedina veća parcela u vlasništvu Grada je u ulici Ivana Milutinovića, što je nedovoljno, pa mora ozbiljno da se radi na širenju industrijskih zona, kaže gradonačelnik Perišić.

Perišić je potvrdio i da su u toku pregovori sa potencijalnim investitorom koji bi mogao da zaposli oko 2.000 radnika i dodaje da su predstavnici te kompanije već obišli nekoliko lokacija.

Gradonačelnik je dodao da, iako je bilo planirano, zemljište kod aerodroma neće moći da se koristi za razvoj industrijske zone, već za razvoj samog aerodroma i logističkog centra. Osim toga, iako je utvrđeno da na Loznom kalemu Grad ima 30 hektara zemljišta, za industriju može biti iskorišćeno samo 10, kaže Perišić koji nije isključio mogućnost da u narednom periodu Grad podigne kredit za razvoj infrastrukture jer bez toga nema ni razvoja Grada.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde