Naslovna Društvo Uređena korita reka u Knez Selu i Malči  

Uređena korita reka u Knez Selu i Malči  

0
PODELI

U Nišu ima nekoliko kritičnih mesta na kojima postoji opasnost od poplava. Među njima su i vodotokovi u Knez Selu i Malči. Kako ne bi došlo do izlivanja, korita reka u ovim selima, koja se nalaze na području opštine Pantelej, očišćena su i uređena.

Malčanska reka je tokom obilnih kiša donosila probleme meštanima čije se njive nalaze u njenoj blizini. Zbog toga je na koritu reke, koje je ranije nekoliko puta bilo sanirano, postavljeni propusti i kamenje koje bi trebalo da spreči izlivanje. Osim ovog, uređen je i deo potoka između Knez Sela i Malče, gde je posečeno drveće i očišćeno korito kako ne bi ugrozilo one koji tu žive. Ovo su, kažu iz Uprave za poljoprivredu, mere koje će sprečiti probleme koji su se do sada javljali nakon velikih padavina.

Čelnici opštine Pantelej i Uprave za poljoprivredu obišli su i Osnovnu školu „Jovan Jovanović Zmaj“ u Malči, pored čijeg dvorišta je nedavno napravljeno stepenište i staza koja đacima i profesorima olakšava put do škole.

U Nišu postoji 16 kritičnih tačaka, kada je o poplavama reč, od toga se 8 nalaze na području opštine Pantelej. Za sanaciju ugroženih mesta u našem gradu iz Uprave za poljoprivredu izdvojeno je 3,5 miliona dinara.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde