Naslovna Društvo ISTURENO ODELJENJE O.Š. ĐURA JAKŠIĆ U SELU PROSEK OKREČENO U HUMANITARNOJ AKCIJI...

ISTURENO ODELJENJE O.Š. ĐURA JAKŠIĆ U SELU PROSEK OKREČENO U HUMANITARNOJ AKCIJI  

0
PODELI

Rotari i rotarakt klub Niš – Centar u okviru humanitarne akcije tokom vikenda su okrečili učionice isturenog odeljenja O.Š. Đura Jakšić u selu Prosek. Sav potreban materijal kupljen je od sredstava koja su prikupljena na žurci održanoj prošlog vikenda koju su ova dva kluba organizovala. Cilj ove humanitarne akcije je da se oplemeni prostor učenicima ove škole kako bi oni imali bolje uslove za učenje, a nastavnici bolje uslove za rad.

„Naš motiv je bio da kroz druženje i služenje što je jedno od osnovnih načela u Rotariju uradimo nešto zaista korisno za decu. Kroz doprinos lokalnoj zajednici gde smo okrečili sve prostorije ove škole, mi smo se i upoznali sa đacima i učiteljima, međusobno družili i uradili veliki posao jer je škola bila u veoma lošem stanju. Dodatni motiv su deca koja vole svoju školu, a sada će im biti prijatnije da borave u njoj“ – kaže Nikola Pejović iz Rotari kluba Niš – Centar.

Direktorka O.Š. Đura Jakšić Slađana Miladinović kaže da im je ovakva vrsta pomoći veoma značajna: „Znači nam pre svega što seoske škole uglavnom nemaju sredstava za sređivanja poput ovog i ja se zahvaljujem svim ljudima dobre volje iz ovih klubova koji rade na ovome. Meni je zaista neverovatno i lepo da vidim ovoliki broj mladih ljudi punih entuzijazma i volje, i volela bih kad bi ovakve akcije mogle da se nastave, bar što se tiče seoskih škola, jer gradske škole uglavnom imaju više sredstava“.

I učiteljica Dragana Savić koja u ovoj školi radi 23 godine smatra da je ovakav potez izuzetno značajan za sve njih koji provode vreme u školi. Dok su trajali radovi, i đaci su povremeno obilazili školu kako bi proverili novi izgled svojih učionica. Monika Mišić, učenica IV razreda kaže da je veoma srećna što će škola sada izgledati mnogo lepše. Njen drug Petar Kocić dodaje da mu se veoma dopadaju boje nove učionice jer su braon zidove zamenile vedre zelene nijanse.

Pored izgleda novih učionica isturenog odeljenja O.Š. Đura Jakšić u selu Prosek, Rotarakt klub Niš – Centar je obezbedio i donaciju Pionir slatkiša za učenike koja će im biti uručena danas.

Istureno odeljenje O.Š. Đura Jakšić koje se nalazi u Proseku ukupno ima 16 učenika  od I do IV razreda dok je u predškolskoj grupi petoro dece.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde