Naslovna Sve vesti Niš Prioritet uređenje Niške Banje

Prioritet uređenje Niške Banje

0
PODELI

Gradska opština Niška banja spremna je za projektno finansiranje, a u narednom periodu prioritet je uređenje banje, ali i obnova seoske infrastrukture, kažu u rukovodstvu opštine.

Međutim, privatizacija koja očekuje Institut Niška banja ne znači put na bolje, jer je to ozbiljna zdravstveno-rehabilitaciona institucija, a ne samo centar za velnes i rekreaciju.

U gradskoj opštini Niška banja nadaju se da će projektno finansiranje od početka sledeće godine poboljšati turistički potencijal banje. Kako kaže predsednik Zoran Vidanović, opština će konkurisati za uređenje sportsko-rekreativnog centra Vrtop, letnje pozornice, staza zdravlja i centralnog dela banje, koji je već velikim delom preuređen.

U narednom periodu biće unapređena i seoska infrastruktura na teritoriji opštine, dodaje Vidanović.

Vidanović smatra da će zahvaljujući srednjeročnim projektima opština Niška banja dobiti više novca od Ministarstava kao i međunarodnih organizacija i institucija i da je upravo ovakvo finansiranje njena razvojna šansa. Ipak, ono što je, kako smatra, nepotrebno je privatizacija Instituta Niška Banja. To nije samo rekreacioni velnes centar, već ozbiljna zdravstveno-rehabilitaciona ustanova i naučno nastavna baza Medicinskog fakulteta, kaže Vidanović.

Turizam je razvojna šansa čitavog grdada, smatra Vidanović, zbog čega budući projekti treba da budu usmereni ka ovoj grani.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde