Naslovna Društvo Završeni radovi na putu Mramor-Mramorski potok

Završeni radovi na putu Mramor-Mramorski potok

0
PODELI

Poljoprivrednici sela Mramorski potok i Mramor od sada će lakše i brže dolaziti do svojih oranica, jer su završeni radovi oko uređenja tri kilometra atarskog puta na ovom potezu.

Ovo je samo četvrtina puteva koji će do kraja oktobra biti uređeni na seoskom području Palilule, dok će na teritoriji svih pet gradskih opština biti završeno oko 35 kilometara. Za ove namene iz republičkog i gradskog budžeta izdvojeno je ukupno 30 miliona dinara.

Kako bi poljoprivrednici lakše dolazili do svojih njiva, početkom ove godine na području opštine Palilula uređeno je 13 kilometara atarskih puteva. Drugm tenderom predviđeno je da se tokom ovog meseca napravi 12 kilometara seoskog puta, rekao je prikom završetka radova na potezu Mramor-Mramorski potok, predsednik opštine Palilula Boban Džunić.

Na Paliluli se nalazi 15 sela sa velikom obradivom površinom, tako da će obezbeđivanje adekvatnih prilaza poljoprivrednim parcelama i dalje biti prioritet Grada. U planu je da do kraja oktobra na području svih pet opština bude uređeno 35 kilometara puta, za šta su resorno ministarstvo i Grad Niš obezbedili 30 miliona dinara.

U prvom kvartalu ove godine u niškim selima uređeno je ukupno 20 kilometara atarskih puteva, za šta su iz republičkog i gradskog budžeta potrošena oko 22 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde