Naslovna Sve vesti Niš Mesec dana kampanje „Izađi i glasaj, amen sijam but roma“

Mesec dana kampanje „Izađi i glasaj, amen sijam but roma“

0
PODELI

Delegacija Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Srbije, priustvovala je u  sredu, 01. oktobra 2014. godine, u Medija centru, konferenciji za novinare povodom pokretanja kampanje pod nazivom “IZAĐI I GLASAJ, amen sijam but Roma”, za Nacionalni savet romske nacionalne manjine. Konferenciju je organizovao SKRUG – Liga Roma u saradnji sa Medija centrom, povodom predstojećih izbora za nacionalne savete nacionalnih manjina u Srbiji i upisa u poseban birački spisak.

Cilj pokretanja kampanje je animiranje Roma da se upišu u poseban birački spisak i u što većem broju izađu na predstojeće izbore za nacionalne savete nacionalnih manjina. Na konferenciji su govorili Ljuan Koko- predstavnik SKRUG-a – Lige Roma, Nenad Belčević- viši koordinator programa u NDI i doc. dr Goran Bašić iz Centra za istraživanje enticiteta.

Na konferenciji je istaknuta važnost pravovremenog informisanja romske nacionalne manjine o značaju ozbora kao načinu razvoja demokratskog društva , o radu i nadležnostima Nacionalnog saveta i mogućnosti za upisivanje u poseban birački spisak, obzirom da su izbori za Nacionalni savet preduslov za efikaasno rešavanje problema sa kojima se suočavaju pripadnici romske nacionalne zajednice i integraciju u društveni, socijalni, politički i kulturni život Srbije.

Na konferenciji je najavljeno i da će tokom meseca kampanje, Liga Roma sprovesti aktivnosti koje obuhvataju praćenje programa izbornih lista i procesa izbora po biračkim mestima, komunikaciju sa romskom populacijom putem promotivnog materijala, kao i svakodnevno informisanje javnosti o aktuelnostima preko internet prezentacije i profila na društvenim mrežama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde