Naslovna Sve vesti Niš Zoran Perišić: Dok sam ja gradonačelnik nema nameštanja tendera

Zoran Perišić: Dok sam ja gradonačelnik nema nameštanja tendera

0
PODELI

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić izjavio je danas da se u Nišu neće nameštati tenderi dok je on gradonačelnik i da će svi koji su kršili zakon snositi posledice, objavljeno je na sajtu grada Niša.

Povodom informacija da su najviši gradski funkcioneri Niša prilagođavali kriterijume tendera za nabavku autobusa nekim prevoznicima, Perišić je rekao da to ne želi da komentariše, već je građanima ponudio audio zapis sednice kolegijuma  Gradskog veća od 16. aprila.

Portal Južne vesti pre dva dana objavio je tonski snimak i tekst u koje se navodi da su gradski funcioneri Niša dogovorima “direktno uticali na ishod konkursa, jer su omogućili učešće i prevoznicima koji inače ne bi mogli da se prijave ili bi njihove prijave bile daleko lošije ocenjene”. Perišić je kazao da su njegova najveća obaveza građani Niša i da zato nudi na “uvid kompletan audio zapis Službe za održavanje i informaciono-komunikacione tehnologije sednice kolegijuma Gradskog veća, na kome se čuje tok razgovora u potpunosti”.

“Istina nema alternativu i istina je samo jedna. Ovo je jedina istina koja postoji o kolegijumu Gradskog veća u Nišu održanog 16. aprila 2014. godine”, naveo je Perišić i dodao da je istina o svemu izgovorenom na tom kolegijumu upravo taj “originalan audio zapis”.

“Neću davati nikakve komentare, jer je istina sama po sebi dovoljna. Dok sam ja gradonačlenik, u Nišu se neće nameštati tenderi. Kako je bilo ranije znamo, kako će biti kasnije, videćemo. Radim posao gradonačelnika odgovorno, po Zakonu, a ko je kršio Zakon snosiće posledice uvek, bez izuzetaka. Jer istina je samo jedna”, naveo je Perišić.

Na snimku, koji su objavile Južne vesti, čuju se prema tom portalu glasovi gradonačelnika Zorana Perišića, većnika Srđana Vaskovića i izvršnog direktora Direkcije za javni prevoz Niša Nenada Stankovića.
 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde