Naslovna Društvo Maturske ekskurzije pod znkom pitanja  

Maturske ekskurzije pod znkom pitanja  

0
PODELI

Velika je verovatnoća da maturanti ove godine neće ići na ekskurziju. Kao problem za njihovo realizovanje direktori uglavnom ističu to što je cena za raspisivanje tendera, koji je obavezan, visoka. Takođe je neophodno da račun agenciji bude u potpunosti plaćen najkasnije 45 dana posle putovanja, što onemogućava plaćanje u ratama. Ipak, maturanti od svojih ekskurzija ne žele da odustanu.

Španija, Italija, Francuska, Mađarska i Češka samo su neke od destinacija koje su prethodne generacije maturanata posetile na svojim ekskurzijama. A da li će ovogodišnji maturanti doživeti draž maturske ekskurzije potpuno je neizvesno. Zbog skupljeg tendera i načina plaćanja, direktori škola moraju da odluče hoće li, i na koji način svojim organizovati ovo putovanje.

Maturanti su svesni koliko će kućni budžet ove godine biti opterećen, pa su spremni na kompromise kako bi ipak otišli na ekskurziju. Da bi svojim maturantima omogućili ekskurziju, koju, kako kažu, toliko dugu čekaju, neki direktori su rešili da promene tradiciju, i da na ovo putovanje odu kasnije, ili pak da pronađu jeftinije i bliže destinacije.

Neizvesne su i ekskurzije ostalih srednjoškolaca, međutim, s obzirom na to da njihova školska godina traje nešto duže, i da oni ove godine neće imati troškove oko maturskih večeri i radova, šanse da odu na putovanje su veće.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde