Naslovna Društvo Pre nastave – master diploma  

Pre nastave – master diploma  

0
PODELI

Svi oni koji ubuduće žele da rade u školi, pored završenih osnovnih studija iz određene oblasti, moraće da imaju i završen master iz predmetne nastave. To su istakli predstavnici Filozofskog fakulteta u Nišu koji je nedavno dobio akreditaciju za ovaj master program. Osim toga, kako je najavljeno, uskoro će početi i kurs namenjen profesorima u osnovnim i srednjim školama, gde se izvodi nastavna praksa kako bi se unapredio njihov mentorski rad.

Novi master program, kako je pojašnjeno, namenjen je svima koji planiraju da rade u školi, a pritom na svom fakultetu nisu imali prilike da se obrazuju za profesiju nastavnika. Tako je program otvoren i za one nastavnike koji ovo obrazovanje nisu stekli, a neophodno je za produženje njihovog angažovanja u školama. Osim toga, ovaj program je namenjen i inženjerima, lekarima ili ekonomistima koji planiraju da posle završenih studija rade u stručnim školama.

Filozofski fakultet u Nišu pokrenuo je i kurs za one nastavnike koji u školama rade kao mentori studentima na nastavnoj praksi, sa ciljem da se taj mentorski rad značajno unapredi.

Inače, dekan Filozofskog fakulteta u Nišu prof. Dr Goran Maksimović kaže da se u ovoj obrazovnoj instituciji stalno prate novine u nastavi i obrazovanju i da se trude da se tim novinama prilagode. Osim toga fakultet se može pohvaliti brojnim naučnim konferencijama, ali i novim naslovima iz njegove izdavačke delatnosti.

Konkurs za novi master program biće raspisan u oktobru, a mesta ima za 30 samofinansirajućih studenata.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde