Naslovna Društvo Srbija po meri omladine

Srbija po meri omladine

0
PODELI

U Srbiji je sve više razočaranih mladih ljudi koji u postojećem sistemu ne uspevaju da nađu svoje mesto. Zbog toga je grupa entuzijasta u Nišu rešila da se organizuje i reaguje na opšte stanje apatije. Formiranjem grupe građana „Pozitivna Srbija“ žele, kako kažu, da sami mladi bez obzira na svoju političku, versku, nacionalnu ili seksulanu pripadnost poboljšaju svoj položaj u zemlji i stvore omladinsku politiku kojom će ublažiti problem odliv mozgova.

Dušan Stošić jedan je od 30 mladih pokretača Pozitivne Srbije u Nišu. Kako kaže, na drugačiji način želi da probudi samopouzdanje kod svojih vršnjaka. Ideja i ambicija udruženja je da mladi uzmu stvar u svoje ruke i stvore zemlju u kojoj žele da se školuju, žive i rade.

Sve više mladih odlazi u svet, jer visok prosek ocena na fakultetu bez učlanjenja u neku od stranaka ne garantuju posao. Ipak, svoje mesto u Srbiji mladi će dobiti samo ako se bore protiv nasleđenih vrednosti i devijantnog ponašanja, ističu mladi „Pozitivne Srbije“.

Iz udruženja mladih građana pozivaju ljude sličnih razmišljanja da im se pridruže i zajedno pozitivnom energijom stvaraju Srbiju kakvu žele i zaslužuju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde