Naslovna Društvo Još 748 mesta na niškim fakultetima

Još 748 mesta na niškim fakultetima

0
PODELI

Na fakultetima niškog univerziteta, posle prvog i drugog konkursnog roka, preostalo je još 748 mesta, i to 69 budžetskih i 679 samofinansirajućih. Pojedini Fakulteti već su na osnovu odobrenja Ministarstva i Senata raspisali treći upisni rok, koji, ukoliko bude odobren i na ostalim visokoškolskim ustanovama mora biti okončan do 30. septembra – kaže za Nišku televiziju prorektor za nastavu ovdašnjeg univerziteta prof.dr Dobrica Živković.

Od 13 fakulteta niškog univerziteta najviše preostalih mesta 216, i to samo za samofinansirajuće studente ima Ekonomski fakultet. Iza njega slede Pravni sa 149, Učiteljiski u Vranju sa 72, Mašinski sa 54, i Fakultet zaštite na radu sa 48 mesta za samofinansirajuće studente. Treći konkursni rok raspisali su Pravni i Fakultet zaštite na radu, dok su na Medicinskom sva mesta popunjena u prethodna dva roka.

Kako pojedini fakulteti još nemaju informaciju o raspisivanju trećeg konkursnog roka, budućim brucošima koji još uvek tragaju za slobodnim mestima se preporučuje da se informišu u Studentskim službama visokoškolskih ustanova, jer, ukoliko ovih dana dobiju odobrenje nadležnih, najnoviji konkursni rok mora biti završen do 30. septembra.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde