Naslovna Društvo Objavljeni konkursi za dodelu podsticaja poljoprivrednicima

Objavljeni konkursi za dodelu podsticaja poljoprivrednicima

0
PODELI

Preko danskog programa razvoja voćarstva na jugu Srbije objavljeni su konkursi za dodelu podsticaja u poljoprivredi, a koji su otvoreni do kraja godine. Za sva registrovana poljoprivredna gazdinstva subvencije za podizanje voćnih zasada i obnovu mehanizacije biće u visini polovine njihove investicije, a makismalni iznos podsticaja može biti dvadeset miliona dinara.

I ove godine preko danskog programa „Fruits and Berries“ raspisan je konkurs o uslovima i načinu korišćenja podsticaja za obnovu mehanizacije i podizanje proizvodnih zasada višnje, šljive, trešnje, jagode, maline, kupine i borovnice. Ovo je peti konkurs, a namenjen je proizvođačima sa Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Pravo učešća na konkursu u 2014. imaju nosioci registrovanog poljoprivrednog imanja, preduzetnici, privredna društva i zemljoradničke zadruge sa najmanje 10 članova. Najveći iznos podsticaja za jednu voćarsku investiciju je dvadeset miliona dinara.

Osim ličnih dokumenata, konkursnih prijava, izvoda o registraciji gazdinstva, potrebno je da Upravi za agrarna plaćanja proizvođači prilože i biznis plan. Pomoć oko pisanja ovog dokumenta voćari mogu da dobiju u 32 opštine na jugu Srbije od stručnjaka „Fruits and Berries“, koji su edukuju da prenesu znanje poljoprivrednicima.

Konkurs je otvoren do 31. decembra ove godine i poslednji je koji će realizovati Kancelarija danskog programa u južnom delu Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde