Naslovna Društvo Niš dobija omladinski parlament

Niš dobija omladinski parlament

0
PODELI

Niš će na proleće dobiti omladinski parlament, u kome će o problemima mladih govoriti upravo oni kojih se ti problemi najviše i tiču. Podršku za ovaj projekat, iza koga stoji udruženje “Mladi ambasadori”, dao je i predsednik Skupštine grada prof. dr Mile Ilić,, koji kaže da nema razloga da saradnja između omladinskog i gradskog parlamenta ne bude dobra kako bi se problemi mladih efikasnije rešavali.

Niš ima 210 mladih ambasadora kulture koji već mesecima u saradnji sa kulturnim institucijama u gradu promovišu programe i sadržaje tih institucija u osnovnim i srednjim školama i na fakultetima. Osim toga, oni pohađaju i neformalne kurseve iz različitih oblasti, kako bi što bolje obavljali svoje poslove i mladima približili kulturne sadržaje. Naredne godine će otići i korak dalje, pa će formirati omladinski parlament za šta su dobili podršku i od predsednika gradskog parlamenta prof. dr Mileta Ilića.

Mladi ambasadori imaju jednogodišnje mandate, a u ovoj ulozi će se krajem septembra naći 300 mladih ljudi, jer će osim ambasadora kulture biti imenovani i ambasadori sporta i privrede. Ipak, posao starih ambasadora se time ne završava, jer će novim kolegama u narednih godinu dana biti mentori. Osim toga, na osnovu iskustva i kvalifikacija biće izabran i 61 član omladinskog parlamenta čije će inicijative biti prosleđivane gradskom parlamentu, kaže predsednik udruženja “Mladi ambasadori” Branko Krsmanović.

Zbog podrške koju su od predsednika Skupštine grada dobijali od samog početka, mladi ambasadori su profesora Ilića proglasili počasnim članom udruženja. Kako su obe strane istakle, nema razloga da ta saradnja ne bude dobra i u budućnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde