Naslovna Sve vesti Niš Stevan Živković ponovo u ringu

Stevan Živković ponovo u ringu

285
0
PODELI

Posle petomesečne pauze zbog povrede koju je zadobio na poslednjem FFC turniru u Osjeku, jedan od najtrofejnijih kik boksera u Srbiji Stevan Živković ponovo je počeo sa treninzima, sa željom da povrati formu i nastavi da niže uspehe kako u srpskom, tako i u evropskom i svetskom ringu.

Stevan kaže da se uželeo treninga, upale mišića, dijeta, i svih drugih odricanja koja prate jednog uspešnog sportistu. Pauza je došla višom silom, a nakon nje Stevanu sada predstoje naporni treninzi da se vrati u formu.

“Jeste mi sada teško, ali to je ono što ja volim. Pauza mi je sa jedne strane pomogla jer sam se uželeo kik boksa i treninga. U jednom momentu sam kik boks shvatio kao posao i izgubio sam želju i elan koji sam imao ranije. Sada mi se ta želja vratila kao kada sam počinjao da treniram. Odmorio sam se i psihički i fizički. Sa druge strane teško mi je da vratim kondiciju koju sam izgubio. Mozak pamti kako sam trenirao, ali telo ne može, pa tu imam malo poteškoća. Na sreću imam dosta vremena i imam dobre uslove za trening, tako da mislim da će sve biti uredu”, kaže Živković.

Otpočeo je saradnju sa Milanom – Strogmenom Jovanovićem, tako da deo treninga obavlja i u njegovom fitness centru.

“Milan će biti zadužen za moju fizičku spremnost. Tek smo počeli da sarađujemo, ali mogu da kažem da sam veoma zadovoljan. Radi se o totalno drugačijem tipu treninga. Treninzi ne traju dugo, ali su “eksplozivni”.Treninzi, koji me zamore i fizički i psihički su mi bili potrebni, a Milan je pravi stručnjak za takvu vrstu treninga. Svakog dana imamo drugačije treninge, pa su samimtim i zanimljivi, ističe Stevan.

Višestruki prvak države i sveta Milan Jovanović, poznatiji u Nišu kao “Strogmen” kaže da Stevana zna još od kada je bio dete, voleo je da gleda njegove borbe, tako da je i saradnja sa njim bila očekivana.

“Kada sam gledao Stevanove borbe primetio sam da mu fali deo priprema kojim se ja bavim, prvenstveno snaga, a onda i izdržljivost. Imao sam tu slobodu da ga zadirkujem, tako da sam mu u šali govorio “Ništa dok te čiča Strongi ne spremi””, istakao je Milan.

Milan je jedan deo svog života proveo u inostranstvu i tamo trenirao poznate borce. Otuda je doneo i nove metode u naš grad.

“Radi se o metodi kojom se povećava agilnost sportiste. Kada spojimo snagu i poboljšamo agilnost kod Stevana ćemo dobiti potpuno novu dimenziju u njegovom performansu”, objašnjava Milan.

Kada je tehnika kik boksa u pitanju Stevana trenira njegov brat Uroš u njihovom kik boks klubu “Nassus”. Kolege iz reprezentacije će mu pomoći i putem sparinga da se spremi za predstojeće mečeve.

“Spremam se za decembar, za takmičenje za profesionalnog prvaka Evrope koje će biti održano u Nišu. Nadam se da ću dobi poziv i od reprezentacije za učešće na evropskom prvenstvu koje je zakazano za kraj oktobra u Španiji”, dodaje Živković.

Stevan Živković je već dobio poziv za 4. septembar od Final Fight championshipa za revanš meč protiv Mirana Fabjana. Iako bi voleo da se nađe u ringu s njim, Stevan kaže da je iz zadnjeg meča sa Veselim shvatio svoju grešku da više nespreman neće da ulazi u ring. Odbio je taj poziv i rekao da će tek kada bude 120 odsto spreman učestvovati na ovom prestižnom takmičenju.

“Početkom sledeće godine ću se verovatno odazvati Final Fight championshipu i sa zadovoljsvom se boriti sa Skodranom Veselim, protiv Fabijana ili sa bilo kojim drugim borcem, jer kao i ranije, tako i sada imam želju da dokažem da sam najbolji u svojoj kategoriji”, kaže treći na svetu kik boker.
Stevan dodaje da je to jedna od najboljih organizacija kako u Evropi tako i u svetu. Na sreću oni znaju Stevanove kvalitete i poručili su mu da će mu poželeti dobrodošlicu kada god bude bio spreman.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde