Naslovna Društvo Traži se pomoć od Države za malu Andreju

Traži se pomoć od Države za malu Andreju

251
0
PODELI

Za lečenje sedmogodišnje Andreje Stevanović, koja nema obe potkolenice i o kojoj smo već govorili u emisiji „Moram da ti kažem“, prikupljeno je 50.000 dinara, iako je za operaciju u Rusiji neophodno više od 20.000 evra. U akciju se uključio narodni poslanik i član Odbora za zdravstvo Dušan Milisavljević koji je, kaže, poslao dopis ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru u kome traži da Država pomogne ovoj devojčici.

Osim toga, traži i da se zakaže stručni konzilijum dečjih ortopeda, jer u medicinskoj dokumentaciji male Andreje postoje brojne nepravilnosti. Prema Milisavljevićevim rečima, nedopustivo je da Republički fond za zdravstveno osiguranje odbije pacijenta, jer određena bolest ne postoji u njihovom šifrarniku ili da službenici Ministarstva zdravlja nedovoljno pažljivo čitaju dokumentaciju, pa odbijaju lečenje dečaka iako se mišljenje tražilo za devojčicu.

Takođe, smatra da je neprihvatljivo da se dete iz državne upućuje na privatnu kliniku, a osim toga da ne postoji dokument gde se jasno kaže da lečenje u Srbiji nije moguće. Zbog toga je, kaže Milisavljević, neophodna reakcija ministra, kako bi se pronašao način da se devojčici pomogne. Vremena nema još mnogo, jer bi u Rusiji trebalo da budu već 23. septembra, ali novac koji su prikupili nije ni blizu potrebne sume. Zbog toga, kaže otac devojčice Goran Stevanović, ovakva inicijativa, kao i svaka druga akcija mnogo znače. Profesor Milisavljević očekuje da će najkasnije do srede dobiti odgovor ministra i nada se da će sedmogodišnja borba Stevanovića imati srećan kraj.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde