Naslovna Sve vesti Niš GO Palilula obeležila svoju slavu

GO Palilula obeležila svoju slavu

0
PODELI

Prema planu razvoja Gradska opština Palilula ubuduće će se, ukoliko za to bude dovoljno novca, fokusirati na infrastrukturno opremanje svoje teritorije, rekao je predsednik ove opštine Boban Džunić na obeležavanju slave Sabor srpskih svetitelja. Na opštinskoj slavi je i gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić obećao pomoć grada kako bi Palilula zadržala karakterističan starinski sjaj, ali se i dovoljno modernizovala ne bi li olakšala život svojim stanovnicima.

Niška opština na čijoj se teritoriji nalazi najstariji deo grada u kome se u najvećoj meri zadržao stari gradski duh obeležila je svoju slavu – Sabor srpskih svetitelja. Opštinsko rukovodstvo je zadovoljno postignutim, a gradski oci obećavaju pomoć da čuvena niška Palilula zadrži stari duh.

I Džunić i Perišić se slažu da moraju učiniti sve kako bi se Palilula pomakla sa neslavnog desetog mesta liste najsiromašnijih opština u Srbiji. Planova, uveravaju, ima, a nadaju se da će za njihovu realizaciju biti i novca.

Slavi Gradske opštine Palilula prisustvovao je veliki broj lokalnih političara, direktora javnih preduzeća i medija a, osim tradicionalnog sečenja slavskog kolača, svečanoj atmosferi doprineo je i hor „Niško zone“ koji je izveo nekoliko etno numera.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde