Naslovna Ekonomija Od 200 prijavljenih, u „Džonson elektriku“ zaposlena 92 domaća radnika  

Od 200 prijavljenih, u „Džonson elektriku“ zaposlena 92 domaća radnika  

0
PODELI

Osim što se očekuje da kroz nekoliko etapa zaposli skoro 3.000 ljudi, kompanija „Džonson elektrik“ će kroz svoje poslovanje angažovati i brojne domaće kooperante, rečeno je na otvaranju ove fabrike u Nišu. Trenutno u njoj radi nešto više od 90 radnika, a interesovanje za ta radna mesta bilo je trostruko veće, rekao je za Nišku televiziju direktor niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Boban Matić.

Prvog dana rada kompanije „Džonson elektrik“ u Nišu, na svojim radnim mestima je bilo devedest dvoje domaćih radnika. Za ta mesta je, prema rečima direktora niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, koja obavlja selekciju kadrova, konkurisalo čak 200 kandidata.

Očekuje se da najviše ljudi kompanija iz Hong Konga uposli tokom sledeće godine, kada bi u ovoj fabrici, koja se bavi proizvodnjom elektromotora, trebalo da do posla dođe još nešto manje od 1.000 ljudi.

Iako se poražavajuća statistika od preko 35 hiljada nezaposlenih u Nišu godinama unazad ne menja, u Nacionalnoj službi zapošljavanja uveravaju da će kompanija „Džonson elektrik“ umnogome pomoći Nišu i kroz nova radna mesta i kroz celokupan privredni razvoj.

Podsećamo, država je sa po 9.000 evra subvencionisala svako od 1.000 radnih mesta. Fabrika koja se prostire na 10 hiljada kvadratnih metara bi punim kapacitetom trebalo da počne da radi krajem ove godine. U planu je da u početku proizvodi iz Niša odlaze na tržišta Mađarske i Italije, a kasnije i na ostala.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde