Naslovna Društvo Građani kao kreatori lokalne politike?

Građani kao kreatori lokalne politike?

0
PODELI

Nišlije bi trebalo da se aktivno uključe u praćenje rada političara i kreiranje lokalne politike, kako bi imali mogućnost da konkretno izlože predloge za poboljšanje života u našem gradu, ali i iznesu stav o tome da li su zadovoljni uslugama koje se finansiraju iz njihovog džepa, kažu u niškom “Otvorenom klubu”. Akcijom “Građani rade za vas”, koju su realizovali u centru Niša, prolaznicima je pružena mogućnost da izaberu koje su to usluge kojima su nezadovoljni i koje bi trebalo da se unaprede.

Niško društvo za razvoj dece i mladih “Otvoreni klub”, u centru Niša, u glavnoj pešačkoj zoni, organizovalo je akciju koja je, prema rečima organizatora, izazvala dosta pažnje naših građana. Naime, od ponuđenih dvanaest usluga koje pruža GO Medijana, mogli su da izaberu dve, koje bi u narednom periodu bile nadgledane u cilju procene njihovog kvaliteta, što bi kasnije omogućilo i njihovo unapređenje.

Još se ne znaju tačni podaci koje su to usluge koje bi građani menjali i nadgledali, ali će, kako najavljuju u „Otvorenom klubu“, rezultati svakako biti šarenoliki.

Akciji u sklopu projekta “Građani rade za vas” su se osim niškog Otvorenog kluba pridružili i volonteri omladinske mreže, uz finansijsku podršku nevladinih organizacija.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde