Naslovna Sve vesti Niš Mile Ilić: Neophodna privredna saradnja Niša i Trebinja

Mile Ilić: Neophodna privredna saradnja Niša i Trebinja

0
PODELI

Između Niša i Trebinja neophodno je da se uspostavi saradnja u oblasti privrede, naglasio je predsednik Skupštine grada prof. dr Mile Ilić prilikom posete delegacije iz ovog hercegovačkog grada.

U Trebinju već ima proizvoda iz Niša i regiona jugoistočne Srbije, a republika Srpska nema potrebe da uvozi iz drugih zemalja, rekao je gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević.

Delegacija grada Trebinja je tokom trodnevne posete Nišu i opštini Medijana dogovorila razmenu učenika, promociju Trebinja na sajmu turizma u Nišu, ali i niških književnika Stevana Sremca i Branka Miljkovića na večerima Jovana Dučića. Delegacija je posetila i Regionalnu privrednu komoru. Svaka ekonomska saradnja je veoma važna za nišku privredu jer grad više nema industriju, a 37 000 Nišlija ne radi, rekao je predsednik skupštine grada.

Nezaposlenost je osnovni problem i u Trebinju, gradu sa svega 32 000 stanovnika. Ipak, čuvena industrija alata i dalje privređuje, a u Trebinju se mogu naći i proizvodi iz Niša.

Čelni ljudi Trebinja, ali i predstavnici osnovnih i srednjih škola, kao i ustanova kulture posetiće i Malču, a za oktobar je dogovorena poseta Ekonomskoj školi u cilju nastavka saradnje u oblasti obrazovanja

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde