Naslovna Društvo Kancelarija za ljudska i manjinska Prava u Nišu

Kancelarija za ljudska i manjinska Prava u Nišu

0
PODELI

U Nišu se danas zvanično otvara Kancelarija za ljudska i manjinska Prava. Ovo je druga kancelarija koja se otvara, a to je zato što je Niš treća po veličini lokalna samouprava u Srbiji, a sa druge strane Niš će omogućiti da se pokrije veći deo južne Srbije.

Ova kancelarija će pomagati građanima, davati im bitne informacije od toga šta mogu ostvariti preko centra za socijalni rad, koja prava mogu ostvariti u lokalnoj samoupravi i sve ono što se tiče ljudskih i manjiskih prava. U gradu Nišu ima oko 5% Roma zbog toga je grad Niš jako značajan kako bi se pomoglo rešavanje problema Roma u Nišu i juznoj Srbiji.

Suzana Paunović kaže da veliki broj nevladinih organizacija konkuriše za projekte koji se raspisuju ali u startu čak 60% ne ispunjavaju uslove na konkusru i da će i u tom segmentu ova kancelarija biti na raspolaganju. Već na početku oktobra se očekuju rezultati konkursa, a tiču se poboljšanja statusa Roma u Srbiji. A što se tiče izbora veliko je interesovanje za ove izbore za nacionalne savete i ovi izbori ce se sprovesti pod okvirom republičke izborne komisije.

ancelarija za ljudska i manjinska prava se nalazi u Glavnoj Opštini u Nišu Nikole Pašića 24 u prizemlju u kancelariji broj 8.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde