Naslovna Društvo Prijem za učesnike Sićevačke kolonije

Prijem za učesnike Sićevačke kolonije

334
0
PODELI

Za učesnike Sićevačke kolonije, koja se održava po jubilarni, 50. put, organizovan je prijem u gradskoj kući. Oni su imali prilike da o utiscima koje nose iz kolonije kao i o pitanjima koje imajuu razgovaraju sa zamenikom gradonačelnika Ljubivojem Slavkovićem, koji je ovom prilikom poručio da grad ne sme i neće dozvoliti da Niš ostane bez Galerije Srbija.

Sićevo je od 1. septembra središte umetnosti i umetnika sa čitavog Balkana. Pedeseta jubilarna Sićevačka kolonija, okupila je slikare koji će desetak dana slikati i stvarati, a osim toga će svi oni imati prilike da obiđu grad Niš I ovaj deo Srbije I pronađu inspiraciju u njemu.

Koliko je ova kolonija, koja je najstarija u bivšoj Jugoslaviji i na Balkanu uopšte, bitna za grad i kulturu u njemu pokazali su i čelnici grada, koji su umetnicima priredili prijem u gradskoj kući.

Galerija savremene likovne umetnosti u Nišu , koja je prošle godine proglašena i ustanovom od nacionalnog značaja , nalazi se pred velikim problemom, jer već početkom naredne godine Zakonom o restituciji može ostati bez Galerije “Srbija”. Prilikom posete gradskoj kući, zamenik gradonačelnika rekao je da Niš ne sme dozvoliti da se to desi.

Podsećamo, Sićevačka kolonija završava se 10. septembra.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde