Naslovna Ekonomija Ministarka poljoprivrede: Razvoj poljoprivredne i stočarske proizvodnje u Nišavskom okrugu prioritet  

Ministarka poljoprivrede: Razvoj poljoprivredne i stočarske proizvodnje u Nišavskom okrugu prioritet  

306
0
PODELI

„Razvoj poljoprivredne i stočarske proizvodnje, čija će osnova biti izgradnja sistema za navodnjavanje na području Nišavskog okruga, biće prioriteti koje će podržati Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine“, rekla je u Nišu resorna ministarka prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković. Projekte navodnjavanja čitave Srbije, finansiraju Ujedinjeni Emirati.

Stanje poljoprivredne proizvodnje u Nišavskom okrugu je zabrinjavajuće, što ilustruje podatak da u oblasti voćarstva, na području RPK Niš, jedino Opština Blace ima idejni projekat izgradnje skladišno-distributivnog centra. Statistika je poražavajuca i u stočarstvu jer prerađivači stočarskih proizvoda sa ovog područja, preko 90 odsto sirovina kupuju u Vojvodini i Centralnoj Srbiji. Za početak, država će uz finansijsku podršku Ujedinjenih Emirata finansirati izradu, a potom sredinom naredne godine i impementaciju projekata navodnjava Aleksinačkih i polja u slivu Nišave

Predstavnici Niša, Upravnog okruga i okolnih opština predsatavili su probleme, ali i rešenja u sferama zaštite životne sredine i ukazali na probleme zastarele mehanizacije i niških subvenicja. Iz oblasti poljoprivrede, grad Niš je kanadidovao tri projekta.

O svim ovim pitanjima, dodaje resorna ministarka, radne grupe će pregovore nastaviti, kako bi se porastom poljoprivredne proizvodnje smanjilo siromaštvo i poboljšao kvalitet života na jugu Srbije.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde