Naslovna Društvo Od juče novi sistem javnog prevoza

Od juče novi sistem javnog prevoza

0
PODELI

Od juče u Nišu važi novi sistem javnog prevoza koji će u saobraćajnom špicu raspolagati sa 115 autobusa. Osnovne karakteristike bice tacnost i udobnost,a cene karata neće biti menjane-poručuju iz Direkcije za Javni gradski prevoz.

Osnovne izmene jesu da će na liniji br. 3 Brzi Brod – Naselje Ratko Jović autobusi u špicevima saobraćati do fabrike „Džonson Elektrik“, „Velproa“ i Aerodoroma. Novouvedena linija 9 putnike će prevoziti od Mokranjčeve do naselja Branko Bjegović. Linija br. 11 Medoševac – Mokranjčeva je ukinuta, a taj deo trase biće pokriven većim brojem polazaka na relaciji Niš – Popovac. Kružna Linija br. 34 prevozi korisnike na relaciji Tehnički fakulteti – Autobuska i Železnička stanica. U Direkciji za javni gradski prevoz, pre svega, insistiraju na redovnosti odlazaka i polazaka

Uvođenjem novih autobusa, starost voznog parka sa 6,1 pala je na pet i po godina.Od ukpnog broja, 70 odsto autobusa je niskopodndno. Grad više ne plaća konduktere, pa će biti znatne uštede u gradskoj kasi.

Sa prevoznicima Niš Ekspresom i Aerodromom Niš Direkcija je sklopila ugovor na 5 godina, dok sa požarevackom Arivom Litas i beogradskim Ćurdićem na 3 meseca, jer su Republičkoj komisiji za javno-privatno partnerstvo, uložili žalbe na pakete linija 2 i 3.

Svaku nepravilnost u gradskom prevozu,građani će moći da prijavljuju Direkciji za javni gradski prevoz. Sankcije su isključenje autobusa i novčana kazna za prevoznika od 50 do 100.000 dinara. Bahatost i neljubaznost na radnom mestu kontrolora može koštati 50.000 dinara, dok za vožnju bez kupljene karte, građani plaćaju kaznu od 1000 dinara.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde