Naslovna Ekonomija Subvencije za razvoj novih proizvoda i infrastrukture

Subvencije za razvoj novih proizvoda i infrastrukture

0
PODELI

Srednja preduzeća i lokalne samouprave mogu da konkurišu kod Ministarstva privrede za sufinansiranje razvoja novih proizvoda i infrastrukturnih troškova do 1. oktobra.

U okviru programa jačanja regionalne konkurentnosti i podrške realizaciji mera od lokalnog i regionalnog značaja, Ministarstvo dodeljuje sredstva do milion dinara privredi i do dva i po miliona lokalnim samoupravama, kažu u Regionalnoj razvojnoj agenciji Jug.

Srednja preduzeća mogu da konkurišu za sredstva u iznosu od najviše milion dinara za razvoj novog proizvoda ili infrastrukturna ulaganja kod Ministarstva privrede u okviru programa podrške jačanju konkurentnosti.

Programom podrške realizaciji mera od regionalnog i lokalnog značaja Ministarstvo privrede dodeljuje i sredstva za sufinansiranje učešća lokalnih samouprava u realizaciji regionalnih i lokalnih projekata, kao i sufinansiranje godišnje članarine lokalnih samouprava za rad i poslovanje akreditovane regionalne razvojne agencije. Opštine i gradovi mogu da konkurišu za najviše dva i po miliona dinara za projekte unapređenja poslovne infrastrukture, stvaranja povoljnijih uslova za poslovanje, povećanje zaposlenosti i konkurentnosti.

Preduzeća i lokalne samouprave mogu da konkurišu do 1. oktobra kod Sektora za regionalni razvoj Ministarstva privrede, a detaljnije informacije o uslovima i neophodnoj dokumentaciji objavljene su na sajtu Ministarstva i Nacionalne agencije za regionalni razvoj. Zainteresovani se mogu informisati i na telefone  011/333-41-66 i 011/333-41-84. (www.mrrls.gov.rs www.narr.gov.rs)

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde