Naslovna Društvo Problemi mladih Nišlija uglavnom finansijske prirode

Problemi mladih Nišlija uglavnom finansijske prirode

0
PODELI

Gotovo polovina mladih Nišlija planira da napusti zemlju u potrazi za boljim životom, poražavajući je rezultat Istraživanja koje je sprovela Kancelarija za mlade uz podršku nevladine organizacije Inicijativa mladih Niša.

Istraživanje potreba i problema mladih grada Niša sprovedeno je tokom maja i juna 2014.godine na uzorku od 2050 ispitanika starosti od 15 do 30 godina.

Rezultati ovog istraživanja upućuje na to da prosečna mlada osoba koja živi u Nišu nije dovoljno aktivna u donošenju odluka, takođe nije ni dovoljno informisana iako su joj dostupna sredstva javnog informisanja. Devastirana privreda i ekonomija grada zapravo je uzrok problema sa kojima se mladi danas suočavaju.

Istraživanje o problemima i potrebama mladih Niša biće osnova za donošenje Strategije o mladima i Akcionog plana, strateških dokumenata koji ce se do kraja ove godine naci na dnevnom redu Skupštine grada.

Na osnovu rezultata ovog istraživanja stiče se utisak da su mladi u Nišu obeshrabreni trenutnom ekonomskom situacijom i slabim mogućnostima za zapošljavanje i pristojan život, pa utuda i njihova neaktivnost i manjak entuzijazma u različitim oblastima života.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde