Naslovna Društvo Prenos zatvaranja Filmskih susreta od 21 h na Niškoj televiziji  

Prenos zatvaranja Filmskih susreta od 21 h na Niškoj televiziji  

0
PODELI

Sinoć su na Letnjoj pozornici prikazani filmovi “Top je bio vreo” i “Varvari”, a glumica šeste festivalske večeri je Anita Mančić za ulogu Hatidže u filmu “Top je bio vreo”. Večeras se zatvaraju 49. Filmski susreti i publika će moći da pozdravi ovogodišnje laureate. Direktan prenos zatvaranja i na kanalu Niške televizije.

“Top je bio vreo” je ratna drama o odrastanju u bombama zasipanom Sarajevu. Sniman je uz mnogo finansijskih problema, kako je naglasio producent filma Tihomir Stanić. Sniman je u Beogradu, Sarajevu, Doboju i najviše u Kozarskoj Dubici. Ovih dana se odlučuje i o srpskom kandidatu za nagradu “Oskar”, konkurent ovom filmu je “Montevideo, vidimo se”.

Za glumicu šeste festivalske večeri proglašena je Anita Mančić za ulogu Hatidže. Nakon što granata ubija roditelje desetogodišnjeg dečaka srpske nacionalnosti, ona ga prihvata i neguje kao svoje dete.

Ulogu u filmu ima i Bojana Maljević O svojoj ulozi kaže da je igrala karakter , a ne veroispovest.

Drugi prikazani film, “Varvari” debitantsko je ostvarenje mladog reditelja Ivana Ikića. Film je sniman u Mladenovcu, rodnom gradu reditelja, a jednu od glavnih uloga, vođu navijača igra Željko Marković . Ovo je njegov prvo pojavljivanje na filmu.

Večeras se zatvaraju 49. Filmski susreti, a u 201 čas u direktnom prenosu na kanalu Niške televizije možete pratiti i svečanu dodelu nagrada. Dodeljuje se 8 zvaničnih nagrada, od kojih je najznačajnijagrand prix “Naisa”, zatim za najbolju mušku i najbolju žensku ulogu “Car Konstantin” i “Carica Teodora”. Dodeljuju se i tri nagrade za strane glumce.

Nakon svečane dodele prikazuju se i dva dokumentarn filma “Moj city. Moj Niš” i “Lauš”, film posvećen Žarku Lauševiću.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde