Naslovna Sve vesti Niš Perišić: Veća kontrola rashoda

Perišić: Veća kontrola rashoda

253
0
PODELI

Zbog smanjenog priliva novca u budžet, a velikih rashoda, gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić dao je inicijativu da se osnuje komisija koja bi utvrdila činjenično stanje. Kontrolom je, između ostalog, utvrđeno da Grad plaća one račune mesnih zajednica za koje nije u obavezi. Osim toga u ovom trenutku je oko 74 miliona dinara nenaplativo za stanove koji su kupovani preko fonda solidarne stambene izgradnje, a nikada nisu plaćeni.

Perišić je među brojnim nepravilnostima koje su primećene na terenu izdvojio to što se Gradu dostavljaju računi i kada se neka mesna zajednica i okolni objekti nelegalno priključe na elektroenergetski sistem, kao i računi za usluge koje uopšte nisu izvršene.

Ovakvi i slični slučajevi su, prema Perišićevim rečima, predati gradskom pravobranilaštvu i policiji i očekuje da odgovorni budu kažnjeni s obzirom na to da je šteta za gradski budžet blizu 6 miliona dinara i to samo u četiri mesne zajednice. Ono što je izdvojio kao još jedan ozbiljan problem su ugovori sklopljeni za kupovinu stanova preko fonda solidarne stambene izgradnje, a koji se uopšte ne poštuju. Perišić pojašnjava da su ova dugovanja u najvećem broju nenaplativa, jer su ugovori sklopljeni preko preduzeća koja više ne postoje.

Perišić dodaje da je od početka godine u budžet uplaćeno svega 65.000 dinara na osnovu zakupa. Gradonačelnik smatra i da za ovako velika dugovanja odgovornost snose i gradske uprave koje bi sve račune trebalo detaljno da provere. Zbog svega toga on očekuje da gradsko prvobranilaštvo odradi svoj deo posla i da se ovi problemi što pre reše u zakonskim okvirima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde