Naslovna Društvo Palilulsko veče – 3. septembra

Palilulsko veče – 3. septembra

0
PODELI

Sve je spremno za tradicionalno Palilusko veče koje se ove godine održava 3. septembra i biće posvećeno obeležavanju 100 godina od početka Velikog rata i 70 godina od oslobođenja Niša u Drugom svetskom ratu.

Pored bogato muzičko-scenskih nastupa na platou ispred paliluske pijace biće organizovane i izložbe rukotvorina, Festival vina i promocija „Paliluskih novina“.

Iako se ove godine Palilusko veče održava dva meseca kasnije zbog solidarsnoti sa građanima čije su kuće poplavljane tokom maja i juna, to ne znači da ova kulturna manifestacija neće ispuniti očekivanja Nišlija. Program počinje u 19 i 30 na Paliluskoj rampi i trajaće do ponoći. Centralna pozornica rezervisana je za muzički program „U srcu Palilule“ sa nastupima izvođača duhovne, starogradske muzike i niškog meraka.

Na gotovo 50 štandova planirane su izložbe rukotvorina, umetničkih predmeta, čika Žikino ćoše, Festival vina, kao i promocija dvobroja „Paliluskih novina“. U okviru pratećeg programa, koji počinje već 29. septembra, su sportsko-rekreativne aktivnosti na Bubnju, zatim šahovski turnir mladih i studentski pozorišni festival „Urban fest“

Zbog Paliluske večeri 3. septembra biće preusmeren gradski saobraćaj, jer će biti zatvorena raskrsnica kod Paliluske pijace do  Svetinikolske crkve, odnosno Episkopska ulica i deo ulica Vojvode Gojka, Bozidarčeve, Takovske, Hajduk Veljkove, Stanoja Bunuševca i Dušana Popovića.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde