Naslovna Društvo U Junu 31% više turista

U Junu 31% više turista

0
PODELI

Prema podacima republičkog Zavoda za statistiku u Nišu je tokom juna došlo do povećanja broja turista za 30 posto, od čega domaćih 29 posto, a stranih 32 posto više u poređenju sa istim mesecom prošle godine.

Kada je reč o broju ostvarenih noćenja turista, u Nišu je u junu noćilo 41 posto više turista, od čega 47 posto domaćih i 32 posto stranih, u poredjenju sa istim mesecom prošle godine, što čini posebno pozitivan podatak zbog turisticke potrošnje.

Ovog vikenda je u Nišu završen i 20. jubilarni Nišville džez festival, koji je, prema rečima organizatora, ove godine imao rekordnu posećenost, ali i rekordan broj izvođača (oko 560), kao i Četvrti sajam vina „ Wine and Fine, 2014.“ na letnjoj pozornici u Tvrđavi koji je okupio kako stručnjake iz ove oblasti, tako i mnogobrojne hedoniste, ljubitelje vina i gastronomije.

Turistička organizacija Niš je ove godine publikovala 3 nove brošure na srpskom i engleskom jeziku u kojima turisti mogu pronaći sve informacije o kulturno-istorijskom nasleđu grada, prirodnim atrakcijama i aktivnostima kojima se mogu baviti u okolini, kao i detaljne informacije o Niškoj banji-lečilištu, ali i idealnom mestu za odmor i opuštanje.

Niš se od skoro našao i na tri nove mobilne aplikacije : „Serbia Events“, „Serbia4Youth“ i „Niš priča/Nis Talking“; gde kao najmoderniju izdvajamo„Niš priča/Nis Talking“ koja je izrađena u saradnji sa kompanijom Telekom Srbija koja Niš predstavlja na jedan inovativan i zabavan način, nudeći korisnicima smart telefona da upoznaju grad iz jedna šire perspektive sa 50 važnih tacaka i 9 tematskih ruta za obilazak grada.

Na osnovu ovih pokazatelja,realno je očekivati u narednim mesecima još bolje statističke rezultate.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde