Naslovna Društvo Pomozimo Andreji da ima normalno detinjstvo!

Pomozimo Andreji da ima normalno detinjstvo!

0
PODELI

Sedmogodišnja Andreja Stevanović od rođenja boluje od izuzetno retke bolesti – njoj nije razvijena glavna kost potkolenice, što joj umnogome otežava hodanje. Jedini spas za nju je operacija u Rusiji koja košta više od 20.000 evra, a za koju njeni roditelji nemaju novca.

Ova devojčica nikada nije mogla da hoda normalno, a svaki pokret koji napravi za nju je bolan. Iako mala, njeni roditelji kažu da je veoma svesna svega što joj se dešava, ali ističu da je to ne sprečava da ima normalno detinjstvo.

Njen otac Goran kaže da su on i supruga bili potpuno zatečeni time da njihovo dete ima ovako retku anomaliju, jer, ističe, tokom praćenja trudnoće ništa nije ukazivalo na to. Borba traje od prvog dana, a otežavajuća okolnost je to što se o ovom oboljenju u našoj zemlji malo zna, tako da su sve intervencije u Nišu i Beogradu bile samo privremeno olakšanje.

Goran dodaje da kako Andreja raste, problem postaje sve ozbiljniji, pa ukoliko se adekvatno ne leči, plaši se da bi njegova ćerka mogla da ostane bez obe noge. Operacija je moguća u Rusiji, ali je za to potrebno više od 20.000 evra koje ovi ljudi nemaju, jer su oboje bez stalnog zaposlenja, a pored Andreje imaju i trogodišnjeg sina Viktora.

Za pomoć su se, kažu, obraćali mnogima, ali je odgovora bilo malo. Andreja bi, ukoliko njena porodica prikupi novac, u Rusiji trebalo da bude već krajem septembra. I ona i njeni roditelji se nadaju da će sve biti u najboljem redu, kako bi u drugom polugodištu mogla da se priključi drugarima koji će za nekoliko dana krenuti u školu.

Andrejini roditelji apeluju na sve ljude dobre volje da pomognu koliko mogu uplatom na žiro-račun: 54-102-0004737/2

Pomozimo Andreji da ima normalno detinjstvo!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde