Naslovna Društvo Glumac treće festivalske večeri – Bojan Perić

Glumac treće festivalske večeri – Bojan Perić

0
PODELI

Treće festivalske večeri prikazani su filmovi “Atomski zdesna” Srđana Dragojevića i “ Vojna akdamija 2” Dejana Zečeveća. Prvom filmu je prikazivanje na Letnjoj pozornici ujedno i srpska premijera, dok je film “Vojna akademija” dobro poznat iz istoimene serije koja se prikazivala na televiziji u dve sezone. Specijalnu nagradu Festivala dobila je Mira Banjac, a publika je za glumca večeri izabrala mladog Bojana Perića.

Govoreći o filmu “Atomski zdesna”, reditelj Srđan Dragojević naglasio je da mu je ovaj film jedan od najdražih u karijeri. Prvo mesto još uvek zauzimaju “Lepa sela lepo gore”.

U ulozi kontroverznog najboljeg prodavca „time sher apartmana“ na Jadranskoj obali, Mladena Savića odigrao je Srđan Žika Todorvić. Ulogu manipulatora, prodavca magle, lečenog narkomana koji je u ljubavnoj vezi sa šefovom ženom odigrao je tako da na kraju njegov lik bude dopadljiv i kako je rekao, to nije čudno, jer je to prvo što vas nauče na akademiji.

Ulogu majke Jelisavete tumačila je legendarna Mira Banjac, koja je treće festivalske večeri, nakon što se ekipa glumaca poklonila publici, dobila i specijalnu nagradu festivala za glumački doprinos filmu.

Vojna akademija 2“ je, pre svega, televizijska serija, namenjena mladima, pa tek onda film. Prikazivana je tokom dve sezone u 23 epizode. Po rečima reditelja Dejana Zečevića, izazov je ući u instituciju vojske koja je u našem društvu uvek važila za zatvorenu i ukojoj se život odvija po strogo odredjenim pravilima.

Za ulogu Stošića u „Vojnoj akademiji“, Bojan Perić dobio je nagradu publike i proglašen glumcem treće festivalske večeri. Ovo je njegova prva filmska nagrada.

Od 18 sati, u Kupina bioskopu, kao prateći program festivala u okviru “Kino regiona” prikazuje se film “Šuma”, a na Letnjoj pozornici “Neposlušni”, film rediteljke Mine Đukić, i nakon njega film “Love hunter – priče iz njujorškog taksija”, koji je najavljen kao muzički film.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde