Naslovna Sve vesti Niš Broj budžetskih mesta nepromenjen

Broj budžetskih mesta nepromenjen

0
PODELI

Broj studenata koji će se finansirati o trošku države neće se smanjiti u odnosu na prošlu godinu, potvrdio je za Gradski Portal 018 prorektor univerziteta u Nišu Dobrica Živković. Prema njegovim rečima, bi i potreban broj bodova za finansiranje na budžetu trebalo da bude isti kao i prethodnih godina, ali će taj podatak biti zvaničan sredinom septembra.

Pred početak gotovo svake godine, studenti brinu oko toga koje će uslove morati da ostvare kako bi se finansirali o trošku države. Prema rečima prorektora univerziteta u Nišu, uslovi su isti kao i prošle godine, a broj mesta na budžetu neće biti smanjen.

Odluka o budžetskim mestima doneta je još početkom leta, kaže Živković, a i fakulteti su tada univerzitetu dostavili broj novih studenata koji će biti primljeni. Odluka od tada nije menjana.

Broj ESPB bodova koji su uslov za studiranje na budžetu, kada govorimo o prelasku u sledeću godinu, trebalo bi, kao i prethodnih godina, da bude 48 I do sada se nije spominjalo da će granica biti podignuta. Ipak, zvaničnu odluku o broju bodova za uslov za budžet studenti će čuti sredinom septembra.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde