Naslovna Sve vesti Niš Za bolji kvalitet sporta na svim nivoima

Za bolji kvalitet sporta na svim nivoima

0
PODELI

Podizanje kvaliteta sporta na svim nivoima uz projektno finansiranje profesionalnog sporta i efikasnije korišćenje novčanih sredstava i objekata, osnovni su ciljevi Nacionalne strategije razvoja srpskog sporta za period od 2014. do 2018. godine. Rečeno je na javnoj raspravi o ovom strateškom dokumentu.

Osvojene medalje i vrhunski sportski rezultati naših atletičara i plivača na nedavno održanim evropskim prvenstvima, postignuti su u skromnim materijalnim uslovima, zahvaljujući, pre svega, ogromnom zalaganju trenera i samih sportista. Nova Nacionalna strategija razvoja sporta u Republici Srbiji od 2014. do 2018. godine ovih dana predmet je javne rasprave.

Sportisti, sportski radnici i ljudi od struke imali su priliku da u direktnom kontaktu sa predstavnicima Ministarstva omladine i sporta iznesu svoja iskustva, predloge i sugestije o tome šta ovaj strateški dokument treba da sadrži.

Grad Niš i Sportski savez Niša domaćini su javne rasprave koja treba da odredi smernice razvoja srpskog sporta za naredne 4 godine.

Zakon o sportu predviđa Projektno finansiranje profesionalnog sporta. Stoga će u Strategiji razvoja srpskog sporta posebna pažnja biti posvećena obuci trenera i funkcionera sportskih klubova i udruženja da sami pišu projekte i apliciraju za novčana stredstva koja nude domaći i inostrani sportski fondovi.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde